~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Tuesday, October 5, 2010

jalan2 penuh liku

semoga pembaca blog ini dirahmati dan dilindungi ALLAH

fia nak cerita pasal jalan yang penuh liku yang dilalui awal semester ni, fia belajar di uitm shah alam (SA) tinggal kat puncak alam (PA) ( sume pakat tanya, napa tak duk s.alam )

jawapan: fia dah bayar deposit rumah, dah unpack barang2. dan lagi, malas la nak pindah randah ni.. puncak alam sejuk sikit, tak bising.. fia duk rumah ( besarkan badan ) kalo duk SA, for sure tak lekat kat umah.. heee

kelas fia, hujung minggu je.. kadang2 ada kelas jumaat malam tu pun kelas ganti. jadi, kelas fia 2 hari je dalam seminggu.. hari-hari lain.. aktiviti membesarkan badan..
dari PA ke SA, dengan kenderaan sendiri ada la lebih kurang 40 minit.. fia tade kenderaan sendiri, jadi naik pengangkutan awam.. 3 BAS tau.. 

bas pertama : dari perumahan fasa 3 ke uitm PA. masa: sejam gak (tunggu bas+bas gerak masuk dalam kampus)
bus stand puncak alam

bas kedua : dari uitm PA, ke seksyen 2 masa : ini lbh krg dua jam ( tunggu bas + bas gerak g SA ) memang majoriti naik bas ni akan tdo.. jauh.. berhenti byk tempat.. singgah Klang Sentral lagi...
bas ketiga : dari seksyen 2 ke uitm SA. masa : setengah jam.. 

memang sangat penat.. jadi, kalau fia ulang alik tak sempat. tak larat nak masuk kelas nanti.. fia tumpang tido bilik sepupu fia kat kolej Melati.. terimakasih sangat2 Nazihah Aziz... i'll treat you again (^_^)




cikfia : pernah nangis sebab tak tahan tau, sekarang dah ok... Abah, thanks dad.. I love you.. You are the greatest father... I'll make you happy.. insya ALLAH..


4 comments:

Fello Ariza said...

kat belah mane ea bus stand PA tuh?

Cik Fia said...

kat perumahan fasa 3 puncak alam fel

panggil aku shEh said...

sungguh cekal kamu. eh bukan fia ade moto ke?

Cik Fia said...

shi.. ada moto deg hari tu, pas tu hbs blaja pos balik kg. adik gune..

huu... tu la perit sikit..

skrg dah ok, akak dah abis blaja. ada kenderaan dah.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...