~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Friday, October 23, 2015

~ WIWI Homestay Kemasik Kemaman Terengganu dengan Harga serendah RM120 ~


Alhamdulillah, 
kami telah berdaftar dengan Syarikat Suruhanjaya Malaysia (SSM) di bawah nama WIWI Guest House, kami ada resit rasmi dengan no. pendaftaran syarikat bagi memudahkan tuntutan penginapan - claim bagi yang datang menginap di WIWI Homestay atas urusan rasmi.








Rumah Tamu WIWI @ WIWI homestay, Kemasik, kemaman, Terengganu


Sebuah Rumah  yang sangat sesuai untuk keluarga yang ingin bercuti ke Terengganu.




Alamat :

1622, Lorong Seroja 4
Kg. Baru Kiri Kemasik
24200 Kemaman
Terengganu
Malaysia



Lokasi :

- di antara Kertih dan Kijal
- dekat dengan Kemaman, Dungun, Paka





Rumah Tamu WIWI ini berdekatan dengan :

- 5 minit ke IKBN Kemasik
- 5 minit ke Mesra Mall (Cinema, Boling, Futsal, Dewan, Kedai-kedai, Restoran)
- 3 minit ke Pantai Kemasik (Pantai yang cantik pemandangan indah)
- 7 minit ke Bandar Baru Kertih
- 10 minit ke Kawasan Minyak *Petronas
- 20 minit ke Paka
- 30 minit ke Dungun
- 10 minit ke Kijal
- 15 minit ke  Kemaman
- 2 minit ke Kedai Makan, Kedai Runcit berhampiran



Kemudahan :

- tiga (3) buah bilik atau dua (2) buah bilik
- Garaj
- Ruang Tamu
- Dapur
- Tandas dan bilik mandi



Hadapan Rumah:

- Halaman yang luas
- Tempat letak kenderaan - berbumbung




Belakang rumah:

- Ampaian untuk jemur kain






Dapur yang mempunyai kemudahan:

- Dapur
- Gas
- Peti ais
- Meja makan
- Tong sampah
- Tudung Saji
- Cerek Elektrik
- Periuk Nasi Elektrik
- Rak Pinggan Mangkuk
- Peralatan memasak (Periuk, Senduk, Kuali dan sebagainya)
- Pinggan Mangkuk
- Sudu Garfu
- pisau
- jag air
- Gelas air










Setiap bilik lengap dengan kemudahan:

- Katil (akan disediakan cadar dan sarung bantal)
- Bantal
- Tilam
- Selimut
- Langsir
- Penyidai tuala
- Almari
- Cermin
- Penyangkut baju







Ruang tamu yang luas bersama : 

- Set sofa
- TV
- ASTRO
- Meja Kopi
- Tong Sampah





Tandas dan Bilik Mandi:

- Penyidai Tuala
- Shower
- Toilet
- Mesin Basuh Auto
- Bakul Sampah
- Selipar







Lain-lain kemudahan:

- tuala
- selimut
- sejadah
- kain pelikat
- baju sembahyang wanita
- seterika (iron)
- papan gosok baju (iron board)
- Sabun mandi
- bakul baju kotor
- tikar lipat
- baldi
- cebok
- penyapu sampah
- penyodok sampah
- mop








Kelebihan:


Jika anda datang dengan jumlah yang ramai...


anda boleh request 

- toto
- selimut
- bantal
- tuala








Kami ada 2 buah homestay;



Rumah PERTAMA - RM170

3 buah bilik
- 2 bilik ada penyaman udara (air cond)




Rumah KEDUA - RM120

2 buah bilik
- 1 bilik ada penyaman udara (air cond) - master bedroom





boleh telefon kami di talian

013-9671146 - puan mazidah

013-9234628 - puan hasmah


note: Penyewa adalah bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau kehilangan barang dalam WIWI Homestay..







Sila ke facebook Kami :  WIWI Homestay



Saturday, October 25, 2014

~ Usaha nak elok kan haid yang tidak teratur ~

Di entri lepas
Saya ada kongi cara-cara atau usaha saya nak sembuhkan haid saya yang tidak teratur


Saya bagitahu dalam entri lepas. Hanya tinggal satu cara lagi yang belum saya buat iaitu berjumpa Doktor Pakar Sakit Puan.


Alhamdulillah.
Saya dah pergi mendapatkan rawatan di Pusat Perubatan An-Nisa' di Kota Bharu Kelantan.


Selepas sesi pendaftararan. Saya diperiksa oleh Misi; tekanan darah, berat badan.


Kemudian, saya masuk berjumpa Pakar tersebut. Setelah bertanya khabar sedikit sebanyak. Pakar tersebut memeriksa rahim saya, untuk periksa jika saya ada kanser atau apa-apa ketumbahan atau apa-apa penyakit lain.


Alhamdulillah.
Saya BEBAS penyakit. Saya SIHAT!


Doktor cakap saya sihat. Normal.


Cuma, kalau nak haid datang setiap bulan. Saya dinasihatkan untuk makan pil jenama YASMIN. Sejenis pil perancang, saya rasa...


Ya. Saya makan. Tapi selepas sehari dua. Saya gatal-gatal. Alergik!


Saya berhenti ambil ubat tersebut. Dalam hati saya, x apalah. Asalkan saya sihat. Itu sudah cukup berharga.



Oh. Sebelum terlupa. Pakar ada cakap dan berbincang panjang dengan saya. Kalau saya berkahwin, ada cara lain untuk dapatkan anak (selepas setahun dua usia perkahwinan, sebelum tu cuba cara natural sepasang suami isteri)



Alhamdulillah.


Kata yy;
Sabar itu indah.





posted from Bloggeroid

~ Kongsi resipi kek coklat sedap ~

Saya kongsi resipi kek coklat kepada sepupu saya

Alhamdulillah

Menjadi Kak Wan buat

Sedap hingga menjilat jari


posted from Bloggeroid

~ Safiah ~



Bersusah-susah kerana mencari rezeki
Moga ada keberkatan
Harap Allah ganti
Dengan seribu kebaikan

posted from Bloggeroid

Thursday, October 23, 2014

~ Kasut ~

Kasut

Berpanas
Berhujan
Banyak berjalan
Pakai kasut cukup 3 bulan

Dah minta tukar

Dulu primavera
Kemudian carlo rino
Sekarang hush puppies


Aih.


Ada tak kasut rm10 yg selesa dan bagus?


Zaman dulu kasut murah je~





posted from Bloggeroid

Tuesday, October 21, 2014

Monday, October 20, 2014

~ Gigihnya seorang Safiah Ibrahim ~

Seseorang telah menyampaikan kepada saya


Gigih betul Safiah Ibrahim

Jika bekerja seperti Safiah Ibrahim
Cukuplah hanya sehari
Baik balik kampung, lari


Turun kerja pagi-pagi
Matahari pun tak terbit lagi



Berjalan berpeluh dahi
Dari rumah ke LRT


Naik tren dua kali
Tukar di stesen masjid jamek lrt
Sampai ke bukit jalil lrt


Tunggu bas Rapid
Naik bas henti-henti
Sampai ke Ofis


Begitulah hari-hari
Pikul beg laptop bawa hand bag lagi


Kadang panas
Kadang hujan


Demam tu memang selalu
Sebab basah lecun tu hobi


Memang nampak hepi
Memang senyum sampai nampak gigi


Padahal
Dah lap pipi
Ada air membasahi





__



demam...
Selsema..
Batuk..
Sakit kepala..

Hujan kat luar rumah
Hujan juga dalam rumah






posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...