~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Thursday, November 1, 2012

~ Cara-cara nak cari Perakuan Akreditasi MQA ~



Ramai yang nak tahu macam mana caranya nak cari Sijil Perakuan Akreditasi dari MQA.  Kali ini saya nak kongsi pada semua, cara-cara nak dapatkan Sijil Perakuan Akreditasi MQA dari laman web MQA sahaja.  Senang je.


1.  Anda buka laman web MQA :  www.mqa.gov.my

2.  Akan keluar laman web MQA

3.  Tekan carian kelayakan kemudian pilih institusi awam atau swasta


4.  Lepas itu, masukkan detail carian, cari dan akan keluar keputusan macam ni



5.  Klik di nombor di bawah nama kursus yang dipaparkan tu.  Macam dalam contoh ni, saya kena klik pada nombor 10857.


6.  Kemudian, akan keluarlah keputusan macam ni:

tekan gambar untuk tengok dengan lebih jelas




7.  Akhir sekali, korang boleh tekan cetak di atas tu.  


8. Siap! Dah boleh pergi buat pengesahan dan hantar ke PTPTN untuk tukar pinjaman anda ke biasiswa.  


Nak tahu macam mana nak tukar pinjaman PTPTN ke biasiswa boleh klik link di bawah

7 comments:

nuruashia said...

terima kasihhhh bykk2..heheheh..
bru paham :) tq2...

Anonymous said...

kalau takde MQA tu takpe ke? cari2 takde pun dlm UiTM punya course.

Anonymous said...

kalau takde MQA tu takpe ke? sbb cari dalam course UiTM takde pun. risau jgk.

gnet said...

kalau takde sijik MQA tu takpe ke? sbb cari2 mcm takde je dlm UiTM punya course.

gnet said...

kalau takde sijil MQA tu takpe ke? i cari2 kat course UiTM tu takde pun..pelik jgk blh ke tak kalau takde sijil tu.

Safiah Ibrahim said...

Kalau tak ada sijil MQA tu.

Saya rasa tak apa sebab UiTM memang fully government.

"bella Chentaku" said...

TERIME KASIH BYK2..KIRE NYE SURAT RASMIN NI KENE KARANG SNDRI LA YE? COP KENE UITM JUGAK KE? PEGAWAI KUMPULAN A BOLEY X?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...