~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Tuesday, July 19, 2011

~ PTPTN balas surat permohonan penukaran pembiayaan pendidikan PTPTN kepada biasiswa ~

Baca selanjutnya kat entri ini dan ini (cara-cara nak mohon PTPTN kepada biasiswa)




permohonan aku dah dibalas oleh pihak PTPTN. ALHAMDULILLAH.. permohonan itu LULUS!!

Berikut adalah surat balas PTPTN untuk aku.
mereka mengambil masa lebih kurang sebulan untuk membalasnya. (surat aku 26 mei 2011 surat PTPTN 1 julai 2011).


sila klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas









untuk tahu macam mana nak mohon penukaran pinjaman PTPTN ke biasiswa, alamat PTPTN, cara-cara nak mohon, syarat-syarat dan sebagainya..


sila baca entri lepas di sini dan sini



++ aku nak jumpa supervisor.. siapkan kerja-kerja yang tertangguh sekian lama kerana kekangan-kekangan yang tidak dapat dielakkan..


17 comments:

FareezVanFillers said...

alhamdulilah...wah giler lah..besh kot..heheheheh tahniah2....

Si DauN CeRi said...

alhamdulillah.. taniah la permohonan tu dah lulus.. :)

apple hijau said...

wah Pia bestnyer...tahniah2...ehem ehem... :)

izfanora said...

pergh.. best giler jd biasiswa.. ptptn pun pinjaman boleh ubah ke?

Safiah Ibrahim said...

fareez, si daun ceri dan apple hijau: thanks.. :)

izfanora:aah.. ptptn pinjaman boleh tuka biasiswa.. :)

Adda said...

best nyee . pandai nyee .. kenapa lah diploma tak dapat nak ubah kan ? frust kut bila dapat tahu diploma tak dpt ubah . baru igt tak nak hutang :(

dhiera said...

wah...tahniah~ saya baru tahu yang ptptn boleh jadi biasiswa..

ekmal said...

alhamdulillah..tahniah

Anonymous said...

tahniah :)

alhamdullillah...
oooo diploma ye xleh tukar ek?
ok..seb baik xapply masa dip :)
ok..now im in dgree too
ni bersmgt ni nk kne struggle lebih..
no more byr balik to ptptn.. hehe

-amirahwahab

Anonymous said...

nak tanye.. kamu pnye pointer last bape eh? sbb org kata kalo nak tukar ke biasiswa kena 3.7 above..

tq..

Safiah Ibrahim said...

3.67

same2.. (:

fain said...

as salam. terima kasih info. boleh sy tahu bile boleh sy apply? sy baru saje habis blajar, tp belum konvo lg. insyaallah bln 10 ni. boleh sy apply skarang ke? ni ada blog site sy. join le jika sudi. tq :)

sid said...

wah,,tahniah2!!im proud for u!dh jadi biasiswa tu,ley la beli kamera sbijik...sbb gambor tu tak clear lorr..hihi :)

Safiah Ibrahim said...

fatin
waalaikummussalam
bila dah dapat script masa konvo nanti

jadi boleh apply ptptn jadi biasiswa bila dah konvo

;0

Safiah Ibrahim said...

sid,

thanks

huu, tu la gambar tu ambik ngan hp murah je. dulu mana mampu

insyaALLAH ada duit nanti boleh beli camera yang canggih..

rus darine said...

assalamualaikum kak..min cGPA yg pihak PTPTn mahu kn berapa ye..sy nk sgt tukarkn pTPTN sy kpd biasiswa ..tq..asap

Safiah Ibrahim said...

Waalaikummussalam. Rus darine.sesiapa yg konvo dan di anugerah kan ijazah sarjana muda dengan kelas pertama dia boleh mohon..

Asalkan adik dpt kelas pertama adik boleh mohon.

UTk uitm setakat yg kak tahu, min, 3.5

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...