~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Thursday, August 4, 2011

~ murtabak tiga lapis ~



korang beli ke masak untuk juadah berbuka puasa ni?


untuk orang bujang single mingle macam aku ni, konfem beli je kan? 
cakap je bazar ramadhan mana yang korang tak pergi.. mesti korang akan pergi semua bazar yang berdekatan dengan korang.. 


kali ni, aku nak share ngan korang juadah berbuka aku.. 


MURTABAK TIGA LAPIS






murtabak ni sebenarnya, MURTABAK SINGAPURA... murtabak ni sangat BESAAARRR!! makan patbelas orang baru habis.. kalau makan sorang, esok pun tak habis ni... makan tanpa henti pun tak habis sebab korang akan kenyang...




murtabak ni, korang boleh beli dua lapis atau tiga lapis.. ada murtabak daging dan ayam.. 

aku rasa kan, cara nak wat murtabak lapis ni, macam ni....


tebar adunan murtabak, kemudian.. pecahkan telur atas tebaran tadi.. lepas tu, taburkan serunding ayam/daging.. 

bungkus martabak tadi dengan adunan.. bagi bentuk empat segi..

bakar, lepas tu.. buat lagi cara petama tadi.. wat la seberapa lapisan yang diinginkan...

lekatkan lapisan-lapisan murtabak tadi dengan telor supaya murtabak itu berlapis-lapis.. korang wat la seploh lapis pun tak ape...





kalau korang nak rasa murtabak ni, ada kat bazaar ramadhan seri kembangan serdang.. 

ataupun, korang boleh tempah di sini... 

(tokey restoran murtabak singapura sdn. bhd. kena bagi murtabak free patbelas lapis kat aku sebab wat promosi kat sini)




eh eh.. lupa pulak kan nak tanya korang.. korang tahu tak, harga murtabak tiga lapis ni berapa? 


huk... RM18


aku rasa sangat tak berbaloi kalau nak beli murtabak ni.. baik aku makan ayam golek ke.. ayam madu ke.. ayam bakar ke.. 



++ aku suka AYAM..  :)




6 comments:

Si Pujangga said...

done follow u.. wah sedapnye.. :)

Safiah Ibrahim said...

tenQ.. sedapkan.. :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

sdapnya

kisah gadis stay up late said...

basyikitaa (version korea)


glurpp,terliur nmpak..hehe ^.^

MisS HoNeY said...

murtabak sedap!!!!!!!!

Abe Goreng said...

Ha,ah. xbaloi.baik beli aym golek. tp kne beratur pjg gila.:D

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...