~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Thursday, April 14, 2011

~ Tenaga Pengajar Muda UiTM ~


pada 7 April 2011, ada temuduga untuk Tenaga Pengajar Muda UiTM untuk Fakulti Pengurusan dan Teknologi Pejabat.

Fia ada mohon. Bila fia dapat tahu permohonan di buka fia bagitahu semua kawan-kawan fia. Supaya mereka semua dapat jadi pensyarah bersama uitm.. ( uitm kan sentiasa di hatiku )

dukacitanya, fia tak dapat temuduga tersebut. dan sukacitanya kawan baik fia dapat.

Fia tak dapat sebab tak ada pengalaman kerja. Yelah habis degree terus sambung belajar lagi.. Mana sempat kerja betul-betul. Dulu pernah kerja tapi separuh masa je di Awana Kijal.







Cik Yong, Safiah Harap Awak Dapat la TPM tu eh. Kan dah usaha kan?  Walaupun CIMB bagus. tapi UITM kan sentiasa di hati.. 




cerita pasal temuduga TPM. mula-mula anda masuk ke satu bilik dan akan ambil satu ujian bertulis. Lepas dah siap anda tulis ( tak payah la nak tulis panjang-panjang sangat ). anda akan masuk ke bilik yang lain untuk di interview.

dalam bilik ni, ada tiga orang panel. Satu Pengerusi dan dua lagi interviewer biasa.  Mula-mula masuk je, dah bagi salam sume, anda kena wat satu lakonan mengajar ( mock teaching ).  Anda sebagai Lecturer dan interviewer sebagai students.

dah siap mengajar tu ( tak payah la banyak-banyak. sikit cukup ) pastu anda duduk di kerusi yang di sediakan, anda akan di interview oleh interviewer.

dan lepas tu, sekian. Terima Kasih.


ni gambar budak ni lepas dia keluar temuduga.
posted from Bloggeroid

6 comments:

apple hijau said...

tak pe Fia...sok sok cuba lagi ye...sy doakan...UiTM dihati ku kan...:)

yanaSham said...

cuba lagi fia










rezeki x kemana kan
:)

panggil aku sheh said...

alahhh.. sy tatau pn :(
hehee tape2. usaha tangga kejayaan.
good luck to yong!

Azmunira said...

xpe cik fia.. next time apply lg.. tp bole saya taw yg utk tpm ni mcm mana nak apply ye??? sebab ari tu saya ada isi gak tp waktu tu sya last year blaja kat puncak alam & nama naik utk isi borng tpm.. dah isi tp x dpt apa2 info pun.. huhuu.. sebenarnya mcm mana procedure nya???

Azmunira said...

xpe cik fia.. tp bole saya taw cmne nk apply tpm.. sebab ari tu saya ada apply... masa tu nama sya naik tuk isi brng tpm.. urm sebenya mcm ane procedurenyer yek???

Cik Fia said...

mmg ada tuk stud final sem, isi borang TPM.. tapi dengar cite dah dibekukan


cuma hari tu baru bukak lagi kami apply lagi tapi kali ni online..

lepas isi, kalo dapat. dia akan inform thru letter n email

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...