~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Wednesday, March 2, 2011

~ skim khidmat siswazah aka SKS UiTM Puncak Alam ~

cikfia buat SKS selama enam bulan di FPTP UiTM Puncak Alam
Jan hingga Jun

skop kerja:

  • membantu kerja-kerja pentadbiran di Pejabat FPTP
  • membantu pensyarah-pensyara
  • dan lain-lain yang berkaitan.. ( malas nak tulis )


Pengalaman Jaga Peperiksaan



Penat jer, sebab kasut ada bunyi
kena jalan pelan2, nanti budak2 ni tensen lak
lain kali, harap pensyarah cakap awal2, boleh pakai kasut flat jer.. huuu



"Miss, nak tanya soalan ni list jer atau elaborate sekali?"
"Ya, awak kena explain sikit sebab markah dia banyak sikit.. "





cik fia : Nanti saya akan jadi lecturer kah?

9 comments:

yanaSham said...

klu taun lepas awak yg duk kat kerusi tu.tp skang awak yg tinjau2 dorang kan3.






bestnya......

Cik Fia said...

huuu..

bestnya.. mata tajam je renung mata dyorang.. aha.. sonok2

Ed said...

miss,

i baru lepas interview for master kat fac hotel. klu budak fulltime apply SKS ni confirm dapat ke? or dorg tapis2 jugak?

cheers,
ed

Safiah Ibrahim said...

oh. dah apply kena tunggu. biasanya setiap fakulti ada cara yang berbeza untuk pilih SKS yang layak dapat SKS.

macam FPTP, kami dipilih ikut kelayakan akademik. siapa dapat result tinggi2. mesti dapat.


tapi, ada saya dengar dari fakulti sains sukan tak silap saya. diaorang ada buat interview.


kalau untuk lebih kepastian, awak boleh berhubung dengan KP master awak, tanya dia dan bagitahu dia awak nak SKS. Biasanya, tunjukkan yg kita nak dan ada usaha akan membuahkan hasil


harap awak dapat Ed.. (:

musz said...

salam..nk tanye..
mase apply sks nih pilih type mane?
pre-professional ke
research ke
atau teaching?
thanks

Safiah Ibrahim said...

Pilih saja mana-mana yang awak minat.

biasanya teaching kalau kampus awak ada diploma program awak boleh pilih teaching. kalau tak ada, ambik pre-profesional atau research.

research, awak akan jadi Research Assisstant kepad lecturer

pre profesional, awak akan tolong bahagian pentadbiran fakulti @ lecturer

Mohd fierdaus said...

klu claim sks hari ni, bila duit masuk yer? sj nak taw.. bole email jwapan di fierdaus.a@gmail.com
tq..

حيفا نظيره said...

fac sains kesihatan kena interview x?

Safiah Ibrahim said...

Nazirah,

Safiah tak pasti pasal sains kesihatan.. Nazirah kena tanya pada Ketua Program Master di sana macam mana proses pemilihan dilakukan..


(:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...