~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Wednesday, October 27, 2010

~ amaran ! ! ! ~

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.


Kesah ini  betul2 terjadi kat Penang
Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..

lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?

sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..

perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..

Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!

kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..

satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci  kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.
Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.

Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.

Bagi kaum perempuan elakkan keluar berseorangan diwaktu malam.

sumber : fesbuk jugak.. 

7 comments:

ardinihumaira said...

bahaya... semoga kita semua dilindungi Allah.. amin

panggil aku shEh said...

uish.. mcm2 skang ni. adoii kuar umah je msti byk risiko kan?

Cik Fia said...

dni.. amin.

shi: tu la.. ne duk dlm uma je la.. huu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kena berhati2 kan?bahaya sgt2..boleh ker nak minta izin letak kat blog akak?minta izin dulu ni....kalau tak boleh..akak akan bg link blog ni kat blog akak.

CiK QiQi said...

haish....ape la nasib ppuan ni...laki ni pttnye jd plindung ni makin amek ksmptn skn sgt eh..grm nyeeeeeeee

Cik Fia said...

kak lydia: boleh saja.. :)

cik qiqi.. geram kan lelaki ni.. moga ada yang baik. yang jahat. insaf2 la..

diana said...

menakutkan lah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...