~ Klik Sini ! Klik Sini ! ~

Wednesday, September 29, 2010

terperangkap dalam lif

semoga awak-awak semua dirahmatiNya...

pernah tak awak terperangkap dalam lif..? fia pernah...bulan lepas 26 Aug 2010.. tempat kejadian, lif di bangunan FSK6, UiTM Puncak Alam. Fia pergi fakulti sebab nak cari bahan wat esemen kat tingkat 6,  Fia balik, lbh kurang pukul 4, memang waktu puncak, budak2 baru habis kelas.. lif semua sekali ada 6, walaupun dah banyak... buka pintu lif satu, penuh.. bukak lagi satu penuh jugak.. jenuh jugak fia tunggu.. last2, bila terbukak pintu yang satu ni, fia ckp " muat tak saya sorang.. " sambil terus masuk... huuuu.. ( tak tahan la nak tunggu lagi.. )

dari tingkat nam, lif turun setingkat-setingkat.. lepas tingkat pat, lif bergegar... dan tetiba berhenti.. PANIK jugak.. nasib baik dalam lif ramai orang.. kalau fia sorang, mesti nangis.. heee... cepat2 budak laki yang berdiri sebelah lif tu tekan loceng, nak bagitahu kat orang kat luar, kami ada kat dalam... dengan penuh harapan ada yang selamatkan kami..

yang lain pulak, sibuk bukak pintu lif, tapi dah terbuka satu, ada satu lagi pintu.. oh, baru tahu lif ni ada dua pintu eh? den, dengar akak2 cleaner ckp2 bahasa yang kami tak faham ( dyorang india kot.. nak faham cane)
pastu, diaorang ambk batang ape tah, bukak kan pintu lif yg selapis lagi... 

wah..

akhirnya, setelah setengah jam jugak terperangkap dalam lif tu. fia dapat keluar.. fia orang pertama keluar.. sebab masuk lif akhir skali.. akak2 cleaner, mekasih hulurkan tangan bantu fia naik.. keluar dari lif tu... tinggi.. tak sampai nak panjat naik.. 

dah keluar je, cepat2 amek gambar..


cikfia : apa tips2 bila kita terperangkap dalam lif?

7 comments:

~aSHa~ said...

uish tak pernah lagi terkena mcm tu...

kalo budak2 terperangkap mesti menangis2...

Cik Fia said...

tu la.. takot. fia pun kena ni kali pertama..

budak2 mesti tatau nak wat ape.. kena ajar diaorg nak wat ape kalo kena cenggini..

Fana Flora said...

kita pon pernah terperangkat dalam lif masa umur 6 tahun. huhu..

Cik Fia said...

ye ke.. time tu fana sorang ke.. apa fana wat.. nangis tak..

hee.. banyak pulak fia tanya..

Cik Fia said...

ye ke.. time tu fana sorang ke.. apa fana wat.. nangis tak..

hee.. banyak pulak fia tanya..

AyanaAsham said...

alhamdulillah.blum pnh tperangkap lam lif.

Cik Fia said...

mtk jauhkan..
kalo org ada masa tkn loceng tape.. watnya tade orang..

uih.. mau pengsan dlm lif tu..
lemas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...